Primalivet

Drick mer vatten – det mår du bättre av!

Du tränar bättre

Brist på vatten minskar prestationsförmågan. En vätskeförlust på bara 2 procent av din kroppsvikt, vilket är ca 1 ½ liter vatten, kommer att minska denna med upp till 20 procent. För att kyla ner kroppen så är det nödvändigt att svettas vid fysiskt arbete, men svetten tömmer samtidigt kroppen på vätska.

Du får snyggare muskler

Vatten ger fasta muskler. Muskler består primärt av vatten, inte protein. Därför är det viktigt att dricka vatten för att bibehålla fasta muskler.

Du får bukt med smärtorna

Om du har huvudvärk så borde du prova att dricka vatten innan du tar en tablett mot det, för orsaken kan helt enkelt vara vätskebrist. Om det inte hjälper så ta smärtstillande medel och drick mycket vatten till. Nackdelen med att ta smärtstillande är att de sätter magens slemhinna på hårda prov och då kan huvudvärken bli till magsmärtor istället. Om du dricker mycket vatten så förtunnas och sprids medicinen i magen. Vatten är dessutom det bästa sättet att förhindra eller lindra en baksmälla, så drick mycket vatten innan du lägger dig efter en utekväll!

Du förebygger njursten

Om du dricker mycket vatten så förebygger det smärtsamma njurstensanfall. Genom att öka vätskeintaget förtunnas urinen och motverkar att det bildas saltkristaller som med åren utvecklas till njursten.

Fler anledningar att dricka vatten:

  • Du undviker förkylningar

  • Du går ner i vikt

  • Du reser utan obehag

  • Du förebygger förstoppning

  • Du får vackrare hud och hår

  • Din hjärna kommer i toppform